Agnieszka Kopczyńska

Agnieszka Kopczyńska urodziła się w 1983 roku w Elblągu. Najpierw ukończyła filologię germańską w Instytucie Pedagogiczno-Językowym Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej. Jest również absolwentką Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie i Wyższej Szkoły Bankowej w Gdańsku. Kolejny krokiem na drodze edukacji była dietetyka, która stała się jej pasją i główną gałęzią działalności.

Jest dietetyczką, szkoleniowcem, specjalistką ds. komunikacji. Konsultuje indywidualnie i prowadzi treningi grupowe. Pomaga ludziom lepiej żyć, dzięki temu, że lepiej jedzą.

 Jej obszar działania to również social media. Prowadzi blog AgaMaSmaka.pl i zajmuje się edukacją żywieniową, prozdrowotną oraz szkoli w zakresie work-life balance.

Ma za sobą publikacje w prasie lokalnej, ogólnopolskiej i branżowej (m.in. Food Expert, Jamie). Gotowała na antenie "Pytania na śniadanie" i pojawiała się w mediach lokalnych.

Jest autorką e-booków o budowaniu nawyków oraz zdrowym odżywianiu.

W 2018 roku napisała książę "Elblążanki". Zaprosiła w niej do rozmowy osiem kobiet związanych z Elblągiem: cztery Niemki i cztery Polki. Dyskusje odbyły się przy hipotetycznej kawie i nie brakowało w nich trudnych tematów. Książka była efektem współpracy z Muzeum Archeologiczno-Historycznym w Elblągu przy projekcie "Świadectwa" i została wydana w ramach Stypendium Kulturalnego Miasta Elbląg.