Flaga: Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny Flaga: Unia Europejska - Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Spedycja od kuchni

Wykład pt. „Praktyczne aspekty pracy w transporcie – spedycja od kuchni”

27 października Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Elblągu gościła uczniów z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Starogardzie Gdańskim. Wykład pt. „Praktyczne aspekty pracy w transporcie – spedycja od kuchni” poprowadził dr Mariusz Darabasz, Dyrektor Instytutu Ekonomicznego oraz mgr Marta Aniśkowicz, wykładowca PWSZ w Elblągu. Spotkanie z młodzieżą zostało podzielone na dwa bloki tematyczne: spedycja w transporcie oraz zagrożenia związane z prowadzeniem biznesu spedycyjnego.

 

Podczas wykładu poruszone zostały takie tematy jak: charakterystyka czynności realizowanych przez spedytora w krajowym i międzynarodowym transporcie ładunków, specyfikacja taboru najczęściej wykorzystywanego przez firmy spedycyjne oraz narzędzia informatyczne wykorzystywane przez firmy spedycyjne. Ważną częścią zajęć było omówienie zagrożeń związanych z posługiwaniem się kartami płatniczymi oraz z płatnościami internetowymi.


Data publikacji: 27 października 2017

Przewiń do góry