Konferencja pt. „Zawody ekonomiczne w nowej erze cyfryzacji”

Organizatorzy

Instytut Prawa i Ekonomii Akademii Nauk Stosowanych w Elblągu

logo ans 600

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce Oddział Okręgowy w Olsztynie

Stowarzyszenie ksiegowych

Miejsce obrad:

Akademia Nauk Stosowanych
Al. Grunwaldzka 137, 82-300 Elbląg, Aula 207/208 C (duża aula)

Termin:

6 listopada 2026 r. godz. 10:00

PROGRAM KONFERENCJI

10.00-10.15 Powitanie gości:

  • dr inż. Jarosław Niedojadło, prof. uczelni, Rektor Akademii Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Alina Gumkowska, Prezes Oddział Olsztyn SKwP
  • dr inż. Marcin Bukowski, Zastępca Dyrektora Instytutu Prawa i Ekonomii ANS w Elblągu

10.15-10.45 – dr hab. Stanisław Hońko, prof. uczelni, Katedra Rachunkowości Uniwersytetu Szczecińskiego, Prezes Zarządu Głównego SKwP, AI w rachunkowości – przełom czy kolejna nowinka technologiczna?

10.45-11.00 – QUIZ

11.00-11.30 – dr Olga Filaszkiewicz, Instytut Prawa i Ekonomii ANS w Elblągu, „To aplikacja mi kazała… – jak cyfrowy szef zdejmuje z pracowników odpowiedzialność”

11.30-12.00 – Leszek Lewandowicz, Sekretarza Zarządu Głównego SKwP, Zarobki zagraniczne – rozliczanie w Polsce

12.00-12.15 – Podsumowanie konferencji

Informujemy, że w celu udokumentowania przebiegu konferencji, w jej trakcie mogą być wykonywane fotografie oraz nagrania audiowizualne. Materiały te mogą zostać opublikowane na stronach internetowych organizatorów należących do Akademii Nauk Stosowanych w Elblągu oraz Stowarzyszenia Księgowych w Polsce Zarząd Główny Warszawa, Oddział Okręgowy w Olsztynie i Koło Członkowskie Księgowych w Elblągu. Wykorzystanie materiałów w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością Uczelni oraz Stowarzyszenia Księgowych w Polsce.

Ze względu na charakter wydarzenia, udział w konferencji oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie wizerunku uczestnika utrwalonego w formie fotografii lub nagrań o charakterze grupowym. Zgoda ta jest udzielona w formie wyraźnego działania potwierdzającego, zgodnie z art. 4 pkt 11 RODO.

Powyższe nie narusza przepisów art. 81 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.